Er is de laatste jaren veel veranderd in het voltrekken van huwelijken, bruidsparen hebben meer inspraak hoe zij de voltrekking graag zouden zien. Maar er is misschien ook veel veranderd in jullie gezamenlijk leven; samen hebben jullie mooie en wellicht ook verdrietige tijden gekend. Samen,  maar ook individueel zijn jullie gegroeid en geworden tot de mensen die jullie nu zijn. Er kunnen allerlei redenen zijn om daarom opnieuw JA te zeggen tegen elkaar. Zagen we dit eerder vooral in  Amerika, inmiddels zijn er ook in Nederland steeds meer paren die ervoor kiezen hun huwelijksbeloften te hernieuwen (renew your vows).  Uiteraard is deze herbelofte uitsluitend ceremonieel, maar daarom niet minder mooi of belangrijk.

 

Willen jullie als reeds gehuwd stel elkaar het JA-woord opnieuw geven, maar nu tijdens een ceremonie waarin jullie zelf je eigen wensen kenbaar maken? Ook dat kan ik voor jullie begeleiden!

Maar de keuze wie jullie trouwt, is óók aan jullie zelf! Veel bruidsparen weten dat  (nog) niet. Uiteraard kan je afwachten wie jullie buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand  (BABS) zal zijn bij de gemeente waar jullie trouwen. Tegenwoordig hebben ook veel gemeenten een lijstje ambtenaren waaruit je zelf een keuze kunt maken. Maar dan nog is het spannend en onzeker, of hij of zij bij jullie past. En of de ceremonie zal voldoen aan de wensen en ideeën die jullie zelf hebben.

Elk bruidspaar heeft de keuze om een eigen trouwambtenaar te kiezen die niet werkt voor de gemeente waar ze gaan trouwen. Je kiest dan een zogeheten “zelfstandig trouwambtenaar”. Hoe dat werkt lees je bij Wat als jullie voor IKWORDWIJ gekozen hebben?

 

Ben jij geen bruid of bruidegom, maar gevraagd een paar te trouwen? Dan kun je ook bij mij terecht. Soms kiezen paren er voor iemand uit hun persoonlijke kring het huwelijk te laten voltrekken. Dus niet voor een zelfstandig trouwambtenaar of ambtenaar van de gemeente. Ben jij door het bruidspaar benaderd en heb je behoefte aan coaching, tips en tricks? Of willen jullie, als toekomstig bruidspaar, meer weten wat hiervoor de mogelijkheden zijn?  Ik help je graag! Het kan zijn dat je de gehele speech doet en dat ik het officiële gedeelte voor mijn rekening neem, maar soms kun je ook voor één dag beëdigd buitengewoon ambtenaar zijn. Informeer maar eens bij de gemeente waar jullie willen trouwen.

Trouwen en een eigen trouwambtenaar,
kan dat dan?

 

Opnieuw JA zeggen/herbelofte?

 

Zelf een huwelijk voltrekken en

advies of coaching nodig?

 

 

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Een mooie (en drukke) tijd breekt aan, alle voorbereidingen worden getroffen om de feestelijke dag zoveel mogelijk te laten aansluiten bij wat er bij jullie past. Jullie maken daarbij veel keuzes zoals de locatie, de kleding, de gastenlijst, de uitnodigingen, een diner en ga zo maar door.

IK WORD WIJ

TROUWAMBTENAAR SABINE

webdesign: Webpit
powered by Digi-D

WAT ﷯
WAT ﷯
WAT ﷯
WAT ﷯